Muuta

Seuraavassa taustatietoa aurinkovoimalan takaisinmaksuaika laskelmille.

Jos olet suunnittelemassa sähköauton tai ladattavan hybridiauton hankintaa, latausasema kannattaa asentaa samalla kertaa. Teemme mielellämme pakettitarjouksen ja asennamme ne yhtä aikaa. 

Esimerkkinä 18 paneelin voimala. Suotuisissa olosuhteissa se tuottaa 5300 kWh vuodessa. Jos asiakas maksaa sähköstä siirtohintoineen 14 snt/kWh, vuosituoton arvo on 742 €. Kotitalousvähennyksen jälkeen hankintahinnaksi jää 5057 €. Voimala maksaa itse itsensä takaisin 6.8 vuodessa jo sähkön nykyhinnoilla, eli saat yli 14 % tuoton hankinnallesi. Sähkön hinta nousee todennäköisesti vuosi vuodelta, eli todellinen takaisinmaksuaika tulee olemaan tätä lyhyempi ja sijoituksesi tuotto paranee koko ajan. 

Edellytyksenä on, että pystyt käyttämään voimalasi tuottaman sähkön kokonaan itse. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista ja siksi on tärkeää kartoittaa lähtötilanne ja valita oikean kokoinen voimala. Lisäksi tulee huomioida, että useimmissa kohteissa sähkön kulutusta on helppo ohjata optimaalisemmaksi esim lämmittämällä käyttövettä päiväsaikaan, käyttämällä pyykin- ja astianpesukonetta päivällä jne. 

Huomionarvoista on myös, että kun sinulla on käytössä omaa aurinkosähköä, voit huoletta lisätä asuinmukavuutta asentamalla ilmalämpöpumpun viilentämään huoneilmaa kesäkuumalla. Sähköstä et maksa mitään, koska aurinkovoimala tuottaa parhaiten, kun aurinko paistaa. Ja jos olet hankkimassa sähköauton tai ladattavan hybridiauton, sen lataamisen voit ohjata tapahtumaan ensi sijassa aurinkosähköllä.